Mokotów na widelcu: „Więcej warzyw na talerzu”

W sobotę 24 listopada odbyły się kolejne warsztaty kulinarne z cyklu Mokotów na widelcu.

Tym razem uczestnicy gotowali dania wg przepisów z książki „Więcej warzyw na talerzu” autorstwa Magdaleny Gembackiej, która gościnnie poprowadziła listopadowe spotkanie.

Pary rodzinne pod okiem gościa specjalnego oraz edukatorów z Fundacji Szkoła na widelcu przygotowały pyszną zupę pomidorowo-paprykową z ciecierzycą i kaszą jaglaną oraz koktajl dyniowo-paprykowy z owocami. Było naprawdę pysznie i jak zawsze zdrowo!

Ucztę uzupełniło wyborne danie z menu restauracji Tokyo Sushi, zgodnie z hasłem przewodnim restauracja przygotowała zestawy wegetariańskiego sushi.

Na deser zaś restauracja Thai Wok przygotowała smaczne deserki z tapioki.

Dziękujemy serdecznie wszystkim naszym partnerom: salonom Duka, Home & You oraz restauracjom Thai Wok i Tokyo Sushi.

Na następne warsztaty zapraszamy 22 grudnia, będzie świątecznie 🙂

Wstecz