Mokotów na widelcu: Święta, święta…

Święta, święta…

W sobotę 22 grudnia, tuż przed wigilią Bożego Narodzenia odbyły się świąteczne warsztaty kulinarne Mokotów na widelcu.

Uczestnicy poznali alternatywne przepisy na wigilijne pierogi i napój.

Zamiast klasycznych pierogów z kapustą i grzybami pary rodzinne pod okiem edukatorów ze Szoły na widelcu przygotowali wyśmienite pierogi z farszem z pieczonej dyni z dodatkiem białego sera. Natomiast zamiast kompotu z suszonych owoców naparzyli przepysznej herbaty na bazie liści hibiskusa z dodatkiem pomarańczy, mięty, miodu i cynamonu.

Przygotowane potrawy pięknie prezentowały się na naszym świątecznym stole.

Atmosfera była świąteczna i rodzinna, mamy nadzieję że w Państwa domach też tak było 🙂

Do siego roku! Zapraszamy na warsztaty 26 stycznia.

Dziękujemy naszym partnerom: salonom Duka i Home&You oraz restauracji Thai Wok.

Wstecz