Chłopskie jadło

Chłopskie Jadło to sieć restauracji serwująca dania kuchni polskiej przygotowywane ze świeżych składników. Pierwszy lokal tej marki powstał w 1995 r. w podkrakowskim Głogoczowie. Jego sukces i rozpoznawalność, które przekroczyły granice Małopolski, dały początek całej sieci. Kolejne restauracje pod szyldem Chłopskie Jadło powstały w Krakowie, Warszawie, Poznaniu i Bielsku-Białej. W kuchni Chłopskiego Jadła tradycja kulinarna łączy się z nowymi trendami w żywieniu. W ofercie znajdują się tradycyjne polskie potrawy, serwowane w lżejszym wydaniu, w tym soczyste mięsa, zupy, przystawki, sałaty i ręcznie lepione pierogi. Wnętrza restauracji Chłopskie Jadło nawiązują do wystroju wiejskich chat. Motywem przewodnim restauracji jest charakterystyczna kurka oraz zaaranżowane w nowoczesny sposób elementy folklorystyczne. Motywy ludowe i najlepsze polskie tradycje kulinarne otrzymały w Chłopskim Jadle nową, idącą z duchem czasu postać.

Wstecz